Basın ve Medyada Kızılcabölük

Basın ve Medyada Kızılcabölük


TV Programları, Gazete Ve Dergiler

Gezelim Görelim
Yörelerimiz Türkülerimiz
Bam Teli
Bağ Bozumu (Belgesel)
Şoray Uzun Yolda
Egeden Selam Var
Yola Düşenler



Pelerinler Kızılcabölük'ten

FİLMDE KULLANILAN KOSTÜMLER KIZILCABÖLÜK KASABASI TEZGAHLARINDAN ÇIKMA Truva'yı Kızılcabölük dokudu.
700 parça pelerin, 1530 adet şal, 48 parça yatak örtüsü ve 8 bin metre kumaşı kostüm tasarımcısı Jeeda Barford sipariş etti
MUSTAFA KAYA- ERKAN DEMİRCAN (DENİZLİ/ MERKEZ)
Brad Pitt'in başrolünde oynadığı Türkiye'de de halen gösterimde olan Truva filminde kullanılan kostümler Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük kasabasında dokundu.700 parça pelerin, 1530 şal, 48 parça yatak örtüsü ve 8 bin metre kumaşın tamamı saf yünden Kızılcabölük'teki tahta tezgahlarda büyük bir özenle işlendi. "Batman" ve "Süperman" gibi filmlerin yönetmeni Wolfgang Peterson'un yönettiği ve Truva Prensi Paris ile Sparta Kraliçesi Helen arasındaki aşkı ve kaçırılan kraliçe yüzünden çıkan savaşı anlatan mitolojik öykü de kahramanlar kadar giydikleri gözalıcı kostümler de dikkat çekiyor. Özellikle Helen'in kıyafetleri Anadolu'nun izlerini taşıyor.
Sparta Kraliçesi Helen ile Truva Prensi Paris'in yasak aşkıyla başlayan filmdeki kostümler en az karakterleri kadar dikkat çekiyor.
Çin'de değilKostüm tasarımcısı Jeeda Barford'un Çin, Hindistan ve Afrika ülkelerinde sürdürdüğü özel dokuma ve kumaş arayışları İstanbul'a gelişiyle birlikte son buldu. Çekimler için Tunus, Malta, Meksika gibi ülkeler seçilirken, istediği nitelikte dokumaların sadece Denizli'de hazırlanabileceğini öğrenen İngiliz tasarımcı Barford Kapalı Çarşı esnaflarından Süleyman Ateş aracılığıyla Tavas'ın Kızılcabölük ilçesine geldi. Tekstilci Ahmet Dobulga'nın sahibi olduğu firmanın ürünleri kostümler için uygun bulundu ve siparişler verildi. Ve şu sıralar gösterildiği tüm ülkelerde gişe rekorları kıran filmin görselliğinin bir köşesine Deniz'li de imza attı.
Pelerinler zımparalandıDokuma tezgahı başında gece gündüz 300 kişinin çalıştığını söyleyen Yılmaz Tekstil sahibi Ahmet Dobulga, "60 gün aralıksız çalışıldıb Tasarımcı Jeeda Bardford Kızılcabölük'de konuğumuz oldu। Pelerinler eski görüntü verilmesi için zımparalandı, kozalandı.



Meryem AKDENİZLİ



Kızılcabölük'lü makina mühendisi Mustafa AKDENİZLİ' nin kızıdır. 1980 yılında Stuttgart'ta doğdu. 1987 yılından itibaren Stutgart Müzik okulunda piyanist Romualt Noll 'dan piyano dersleri aldı. 1990 ve 1992 de genç müzisyenler yarışmasında piyano dalında ilk ödüllerini aldı. 1994 yılında da Federal Almanya birinciliğini kazandı. Debussy, Ravel, Beethoven, Schönberg, Bach Chopin ve Janacek yorumlarıyla SDR;SWR; ve MDR kanallarında radyo ve TV kanallarında stüdyo ve canlı yayınları oldu. Almanya müzik konseyi tarafından avrupa radyo kuruluşlarınca düzenlenen uluslarası ''CONCERTİNO PRAGA'' yarışmasına katılmak üzere seçildi. Burada da ödül aldı. 1997 yılında piyano müziği değerlendirmesinde Federal Almanya birincilik ödülünü kazandı. Burada ödül alan diğer sanatçılarla piyano triosu olarak Köln, Leipzig ve Frankfurt kentlerinde konserler verdi.
Meryem AKDENİZLİ Prof. Christoph Adt yönetimindeki Stuttgart oda orkestrasında solo olarak Mozart ve Beethoven'den eserler çaldı. Genç Müzisyenler yarışmasında Düo olarak Federal Almanya ödülünü kazandı. Meryem AKDENİZLİ halen Stuttgart Senfoni Orkestrasında solist olarak çalmaktadır.
Meryem AKDENİZLİ 06.Kasım.2000 tarihinde Denizli Kültür Sanat Vakfı yararına EGS Parkta piyano resitali verdi.